In deze maatwerkscholing, aangepast op jullie implementatietraject, gaan we verdiepend aan de slag met Kindbegrip.
Algemene informatie
Data en locatie
- Data en locatie worden in overleg vastgesteld.
Doelen en inhoud
Gouwe Academie staat voor je klaar om je te ondersteunen in - en mee te denken met - het realiseren van de gewenste situatie als het gaat om het versterken van het sociaal-emotioneel leren. Deze verdiepende scholing wordt ingepland per dagdeel (3 uur). Mogelijke thema's zijn:
- Verdieping op het waarnemen: de 5 SEL-competenties uitgewerkt
Hoe kun je de 5 SEL-competenties in de dagelijkse setting van de klas waarnemen? Welke activiteiten zet je in en hoe observeer je.
- Verbinding met de groepskaart
Hoe verbind je de cognitieve en sociaal-emotionele gegevens met elkaar? Met behulp van de groepskaart in ParnasSys analyseren we de verschillende data en leggen we verbanden. Zo duid je de data in evenwicht.
- Analyseren en handelen met Kindbegrip
We gaan aan de slag met het duiden van de data van Kindbegrip in het perspectief van de onderwijsbehoefte van de hele groep en het individuele kind. Je komt tot een analyse op groeps- en leerlingniveau, krijgt handvatten om een overzicht te kunnen maken. We maken een doorkijkje naar handelen/handelingssuggesties en verbinden dit met de sova-methode KWINK.
- In gesprek met ouders
Het is van groot belang om als team effectief en eenduidig te communiceren met ouders over gedrag: we spreken dezelfde taal! Kindbegrip biedt concrete handvatten en inhoud om met ouders over hun kind in gesprek te gaan.
In het kader van ‘educatief partnerschap’ gaan leerkracht en ouders op zoek naar het beste wat zij het kind gunnen ten aanzien van sociaal- emotioneel leren: handelingsgericht.
In deze training leren we het concept van Sociaal-emotioneel leren te vertalen in begrijpelijke taal voor ouders. We oefenen deze taal indien gewenst onder leiding van een trainingsacteur.
- In gesprek met kinderen
Vraag je je als leerkracht ook wel eens af wat een leerling nu precies vindt van school? Of hij of zij het gevoel heeft dat de klasgenoten graag met hem omgaan? Tijdens deze scholing gebruik je de leerlingvragenlijst als basis in het vinden van richting in deze zoektocht. Je neemt de vragenlijsten af en wilt weten op welke wijze je de output kunt gebruiken in een kindgesprek. Het is mogelijk om deze gesprekken te oefenen met behulp van een trainingsacteur.
Vragen? Neem contact met ons op!
Aanmelden
Meld je via het aanmeldformulier hieronder aan voor deze scholing!
Al onze scholingen zijn ook op aanvraag beschikbaar voor jullie team of organisatie. Data en locatie worden dan in overleg vastgesteld. Je ontvangt een offerte van ons. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen we contact met je op.